Jeanette Åkerlund, mamma till ett av offren vid terrorattacken i Stockholm, är årets Hillesgårdspristagare.
Ebba Åkerlund, elva år, var en av de personer som miste livet vid terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm i april 2017.
Jeanette Åkerlund har grundat stiftelsen Ebbas änglar till minne av dottern. En stiftelse som har som syfte att stödja barns möjligheter att utveckla sina talanger inom framför allt idrott och kultur.

Nu har stiftelsen för Hillesgårdspriset valt att uppmärksamma Jeanette Åkerlund som ”i en situation där hatets och bitterhetens krafter ständigt kan pocka på utrymme tagit ställning för förlåtelsens och försoningens ljus”, enligt juryns motivering.
Priset består av 50 000 kronor samt ett glashjärta formgivet av konstnären Karin Hassle. Prisutdelning blir det på Hillesgården den 26 oktober.
Varje år delar Stiftelsen Hillesgårdspriset ut ett pris till en eller flera personer person, en organisation eller ett företag som man anser har gjort en insats för att ”öka graden av medmänsklighet i världen”.
Förra årets pristagare var Stina Balkfors, grundare av Tillitsverket. 2016 gick priset till visselblåsaren och tidigare FN-tjänstemannen Anders Kompass.

Läs mer/hd.se