NYHETER2018-12-12T21:44:43+00:00

Nyheter

Graffitisthlm (hjärtar)Ebbas Änglar

Under inspelningen av Sofias Änglar gjordes tavlor i samarbete med Ebbas vänner och graffiti-konstnärerna Klive och Kaos.
Tavlorna auktioneras nu ut till förmån för Ebbas Änglar.

Läs mer

Missa inte säsongstart av Sofias änglar 16 januari i kanal5!

Fredag 28 december 2018

Missa inte säsongstart av Sofias änglar 16 januari i kanal5 och Dplay!

Inslag i Lilla Aktuellt om novelltävlingen

Lilla Aktuellt gör ett inslag om novelltävlingen och besöker en klass i Leksand som arbetar med att skriva klart Ebbas novell “Spökhuset”

Lilla Aktuellt

Jeanette Åkerlund och Stina Cederholm, SvD i morgonstudion

Jeanette Åkerlund och Stina Cederholm, SvD besöker morgonstudion och berättar om novelltävlingen som görs i samarbete med SvD Junior.

Ebbas mamma: Jag måste orka för Ebbas skull

När Ebba Åkerlund dog i terrordådet på Drottninggatan 2017 förlorade Jeanette Åkerlund i ett slag motivation och riktning för sitt liv. Under ett och ett halvt år har hon kämpat för att återfinna mening. I sin första stora tidningsintervju berättar hon om livet efter Ebba och om kärleken till dottern som ger henne kraft.
“Jag måste orka för Ebbas skull. Hon hade inte velat att jag skulle ge upp.”

Läs mer på svd.se

Vännerna: ”Nu går Ebbas dröm i uppfyllelse”

Ebba Åkerlund dog i terrorattacken på Drottninggatan. Hennes klasskompisar berättar om tiden efter den 7 april 2017. Från vänster: Julie, Hella, Märta och Ebba. Foto: Tomas Oneborg

Ebba Åkerlund var bara elva år när hon blev ett av offren i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm våren 2017. För klasskompisarna Märta, Julie, Hella och Ebba betydde det att de förlorade sin bästa vän för alltid.

Det har gått ett och halvt år sedan det ofattbara hände, och saknaden är fortfarande stor. Vi träffar vännerna i samband med starten av novelltävlingen “Ebbas historia” där de kommer att vara med i juryn och välja vinnaren bland de mellanstadiebarn som skrivit ett eget slut på en berättelse som Ebba påbörjat. Novelltävlingen är ett samarbete mellan stiftelsen “Ebbas änglar” som Ebbas mamma Jeanette Åkerlund grundat och SvD Junior, Sveriges enda nyhetstidning för barn och unga.

Läs mer på svd.se
Load More Posts