NYHETER2019-10-15T07:57:36+02:00

Nyheter

Nu är det dags att auktionera ut ”En stund på jorden” igen! av Jennifer Ranelid

Än en gång kan du under en 2-årsperiod bli lycklig ägare till vandringstavlan ”En stund på jorden”, signerad Jennifer Ranelid. Färgerna i tavlan är Ebbas favoritfärger och varje del i målningen representerar olika delar av Ebbas liv. Under processen förklarade konstnärinnan att guldfågeln i bilden är Ebba som flyger upp i himlen. Det konstnärinnan inte visste då var att Ebba själv sagt att hon trodde att hon skulle bli en fågel när hon dog. Ett måleri i samspel med Universum. Ett unikt och vackert konstverk som passar lika bra i en privatbostad som i offentlig miljö.

Mickael Thomsen som vann första budgivningen med 23 000 kronor, köpte sedan tillbaka verket för 12 000 kronor när det auktionerades ut på nytt. Mickael vill att fler människor ska få glädje av tavlan under en period och samtidigt bidra kontinuerligt till Ebbas Änglars arbete, varför det nu blivit dags att auktionera ut den igen.

Stort tack till Mickael Thomsen som gör detta möjligt!

Var med och bjud på ”En stund på jorden” så får du möjlighet att njuta av det här fantstiska verket i två år och stödjer samtidigt Ebbas Änglars arbete som ger barn en möjlighet att utföra den aktivitet de brinner för.

Läs mer här/Lägg bud

Minneskonser 2022

Fredag 18 februari 2022

”Fem år efter terrorattatentatet på Drottninggatan i Stockholm uppmärksammar Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar kraften i kärlek och medmänsklighet i en minneskonsert med stipendieutdelning. Möt årets stipendiater samt talare och artister under en kväll då vi hedrar alla de som drabbades den 7 april 2017.

Insamlingstiftelsen Ebbas Änglar startades 2018 av Jeanette Åkerlund, mamma till Ebba Åkerlund som blev ett av offren i terrorattentatet.

Ebbas Änglar stödjer barns ambitioner genom att ekonomiskt bidra till att deras drömmar kan förverkligas genom utdelande av så kallade Änglagåvor.
Jeanette Åkerlund deltar i ett samtal med årets konferencier Anja Kontor.

Tid: 7 april 2022 kl. 18:00
Plats: Studion – Kulturhuset Stadsteatern

Biljetter kommer inom kort att säljas på www.tickster.se

Har ni en idé om att på något sätt sponsra Ebbas Änglar kontakta oss på info@ebbasanglar.se.
Oavsett om du är privatperson eller företag kan du stödja Ebbas Änglar genom att skänka en gåva.

Det gör du enklast genom:
Swish: 123 546 8152
Bg: 5278-3594

Den 7 april 18.00 Livestream – Minneskonsert med stipendieutdelning här

För musiken

Onsdag 7 april 2021

För Musiken är framtagen av till förmån för Ebbas Änglar, av Livat Artistskola i samarbete med 1,6 och 2,6 miljonerklubben.
Låten framförs av Lill Lindfors, Janne Schaffer, Anna Sahlene, Dogge Doggelito, Josefine Glenmark, Ida Wiklund, Linda Rapp, Jonas Öijvall, Maja Söderström, Johanna Berg, Lelle Törnqvist, Stefan Clarin, Jonas Gideon, Therese Wikström, Staffan Atling, Johannes Lönnå, Manne Sandström, Thomas Johansson.

Skriven av Linda Rapp, Lill Lindfors, Staffan Atling, Jonas Öijvall.

Stödkonsert för Ebbas Änglar 2021

Onsdag 7 april 2021

På årsdagen för terrorattentatet på Drottninggatan den 7 april anordnas en stödkonsert för Ebbas Änglar av en rad artister. “Vi hedrar Ebbas minne samt alla som drabbades den här dagen genom att samla in pengar till Ebbas Änglar”. Pengarna från stiftelsen stödjer barn och unga, som i år drabbats extra hårt genom bl.a. distansundervisning, i att utvecklas inom kultur och idrott. Konserten kommer att livesändas med start 19.00.

Medverkande:
Anna Sahlene
Ida Wiklund
Janne Schaffer
Jeanette Åkerlund
Jonas Gideon
Moa Lignell
Tobias Wendeler

Presentatör: Claes af Geijerstam

Stort tack till alla artister och till Black Box Stockholm!

LIVESÄNDNING

Stipendieutdelning på årsdagen för terrorattacken i Stockholm

Onsdag 8 april 2020
Igår på årsdagen för terrorattacken i Stockholm skedde vår årliga stipendieutdelning av Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar. Den 7 april är också en påminnelse om all den kärlek människor visade varandra och den starka gemenskap som rådde i Sverige efter den fruktansvärda händelsen. Ebbas änglar bildades för att hylla minnet av min dotter Ebba Åkerlund och stödja utvecklingen av barns talanger.

Under evenemanget hedrar vi alla som drabbades den dagen och delar ut årets stipendier.

I en tid av isolering och oro kring Corona valde vi att genomföra ett publikfritt evenemang som live streamades på Facebook. Du kan se hela stipendieutdelningen i efterhand här på hemsidan (länka till videon) eller på vår Facebook sid a (länka till Facebooksidan.

Under årets evenemang delade stiftelsen ut stipendier i form av “Änglagåvor” för andra året. Igår mottog fem barn stipendium och stiftelsen har i tillägg till det utökat antalet stipendium genom Månadens Änglagåva, vilket innebär att vi under hösten kommer att presentera ytterligare fyra stipendiater på sociala medier med start i augusti 2020.

Totalt delar Ebbas Änglar ut 100 000 kr under 2020.

Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar vill genom att stödja barns ambitioner och att ekonomiskt bidra till dessa fokusera på en ljusare framtid under devisen ”Tillsammans gör vi skillnad”.

Stort tack till alla medverkande 2020!
Fryshuset
Center mot våldsbejakande extremism
WeStreamU
Niklas Palmklint
Hedersambassadör Janne Schaffer
Anja Frey
Jonas Gideon
Mira Hoffman Fröling
Paula Hoffman
Anders Fröling
Leonardo Yukawa

Sophie Goldea

Moderator: Brit Stakston

Kramar
Jeanette

Tre år sedan terrorattacken: Jeanettes dotter dog, trebarnsmamman Saga skadades

Tisdag 7 april 2020

Den 7 april är det tre år sedan terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Saga Berlin skadades svårt i attacken, Jeanette Åkerlund förlorade sitt enda barn. mamas Lisa Nylén träffade de två mammorna för att prata om dagen som förändrade deras liv för alltid.

mama.nu