NYHETER2018-03-06T14:24:13+00:00

Nyheter

“En stund på jorden” av Jennifer Ranelid

Av en händelse och som att det var meningen kom jag i kontakt med Jennifer Ranelid och då även hennes konst, vilken jag personligen har blivit väldigt förtjust i. 😍 Det kändes därför naturligt att fråga Jennifer om det fanns möjlighet för henne att hjälpa oss och att måla ett konstverk till förmån för Ebbas Änglar. Till min stora glädje tackade hon ja! 🙏🏻❤️

Processen har varit magisk! 💕 När jag pratade med Jennifer i telefonen och berättade om Ebba började hennes pensel vandra över duken av de starka känslor hon fick under samtalet. När jag sedan fick se ett foto av tavlan under processens gång så fick jag rysningar. I bilden, som berättar om Ebbas liv, finns en fågel. Jennifer förklarade för mig att guldfågeln är Ebba som flyger upp i himlen. Vad jag då inte berättat för Jennifer är att Ebba själv sagt att hon när hon dör trodde att hon skulle bli en fågel… Just av den anledningen har vi satt två bronssparvar på Ebbas gravsten. Berättelsen gav även Jennifer, som normalt inte målar fåglar, rysningar.

Måleriet har m.a.o. producerats i samspel med Universum och personligen tror jag att en liten ängel också haft påverkan. 👼🏻 Ett unikt och äkta konstverk. Ren kärlek. ❤️

Färgerna i tavlan är Ebbas favoritfärger och varje del i tavlan representerar olika delar av Ebbas liv.

Konstverket är nu klart och letar efter en ägare. ❤️ Vill köparen ta del av förklaringar till de olika delarna i målningen så finns de dokumenterade.

Verket mäter 100×120 cm och Jennifer har givit det namnet ”En stund på jorden”. Pris: 20 000 kronor eller högstbjudande. Slutdatum för budgivning är fredagen den 31 augusti, 2018.

Det finns inte ord för min tacksamhet! Stort, innerligt tack till Jennifer! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️  Jennifer skriver: ”En unik Ebba och ett unikt original. Till minne av dig Ebba som alltid lever kvar i din anda.”

Jeanette Åkerlund

LÄGG BUD PÅ TAVLAN

Janne Schaffer har donerat 5 stycken musikböcker

Janne Schaffer har donerat 5 stycken musikböcker Zingalongtajm till Stiftelsen Ebbas Änglar och vi kommer här att auktionera ut böckerna en och en.
Pengarna går oavkortat till Stiftelsen Ebbas Änglar – till minne av Ebba Åkerlund. Stiftelsen verkar till förmån för barn i Sverige som saknar ekonomiska förutsättningar att utveckla sin talang och sina ambitioner främst inom det idrottsliga eller kulturella området.
Böckerna är signerade av Janne Schaffer, Lasse Åberg och Klasse Möllberg. De är helt oanvända och i felfritt skick. Det är en bok om Electric Banana Band med de största hitsen och en inbyggd musikspelare. Boken innehåller noter till deras hits komponerade av Janne Schaffer och illustrationer av Lasse Åberg.

Till auktionen

Gåvobrev

Nu kan du även hjälpa Ebbas Änglar genom att köpa ett Gåvobrev som du själv kan skriva ut sedan.
Du väljer att skänka en valfri summa till Ebbas Änglar och betalar säkert med PayPal.
Efter betalningen får du en länk där du kan laddad ner Gåvobrevet.

Mer info

Ebbas Änglar delar ut änglagåva till barncancerfonden, Almers hus

På bilden: Charlotte Rutegård, Yvonne Nordlind från Barncancerfonden.

Ebba Åkerlund skulle ha fyllt 13 år den 7 juni 2018. I anslutning till hennes födelsedag har Ebbas Änglar, ebbasanglar.se, en stiftelse till minne av Ebba Åkerlund, delat ut en änglagåva till barncancerfonden, Almers hus.

Ebba och hennes klass på Campus Manilla sprang för barncancerfonden den 7 april 2017. Ebba var mån om att få in så mycket pengar som möjligt och lyckades ta sig runt banan 11 gånger trots sin knäskada.

Det är med glädje Ebbas Änglar sponsrar Almers hus för det fantastiska arbete de utför genom att erbjuda cancerdrabbade familjer som kanske inte har möjlighet att åka på en vanlig semester på grund av en ansträngd ekonomi, en chans att komma bort från en påfrestande vardag.

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Barncancerfonden

Stort tack alla ni fantastiska människor

Stort tack alla ni fantastiska människor som valde att dela årsdagen med oss på Kulturhuset. Det kändes oerhört fint att få minnas och hedra Ebba tillsammans med er! Vi vill även rikta ett tack till alla er som inte hade möjlighet att närvara vid konserten och som stöttat Ebbas Änglar på annat sätt. Vill ni se hela konserten så hittar ni den här

TV4 Play

Janne Schaffer och Sebastian Kollberg i soffan på TV4

Ni som missade Janne Schaffer och Sebastian Kollberg i soffan på TV4 där dom pratade om den kommande konserten och arbetet med stiftelsen Ebbas Änglar kan se det här:

TV4 Play
Load More Posts

Vill du hjälpa?

Du kan hjälpa Ebbas Änglar att göra skillnad genom att skänka en gåva.

Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar bildades den 5 mars 2018 och håller för närvarande på att registreras. Fram till dess att registreringen av stiftelsen är klar och att stiftelsen fått ett organisationsnummer samt bankgiro går det att skänka en gåva på olika sätt.

MER INFO