Onsdag 8 april 2020
Igår på årsdagen för terrorattacken i Stockholm skedde vår årliga stipendieutdelning av Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar. Den 7 april är också en påminnelse om all den kärlek människor visade varandra och den starka gemenskap som rådde i Sverige efter den fruktansvärda händelsen. Ebbas änglar bildades för att hylla minnet av min dotter Ebba Åkerlund och stödja utvecklingen av barns talanger.

Under evenemanget hedrar vi alla som drabbades den dagen och delar ut årets stipendier.

I en tid av isolering och oro kring Corona valde vi att genomföra ett publikfritt evenemang som live streamades på Facebook. Du kan se hela stipendieutdelningen i efterhand här på hemsidan (länka till videon) eller på vår Facebook sid a (länka till Facebooksidan.

Under årets evenemang delade stiftelsen ut stipendier i form av “Änglagåvor” för andra året. Igår mottog fem barn stipendium och stiftelsen har i tillägg till det utökat antalet stipendium genom Månadens Änglagåva, vilket innebär att vi under hösten kommer att presentera ytterligare fyra stipendiater på sociala medier med start i augusti 2020.

Totalt delar Ebbas Änglar ut 100 000 kr under 2020.

Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar vill genom att stödja barns ambitioner och att ekonomiskt bidra till dessa fokusera på en ljusare framtid under devisen ”Tillsammans gör vi skillnad”.

Stort tack till alla medverkande 2020!
Fryshuset
Center mot våldsbejakande extremism
WeStreamU
Niklas Palmklint
Hedersambassadör Janne Schaffer
Anja Frey
Jonas Gideon
Mira Hoffman Fröling
Paula Hoffman
Anders Fröling
Leonardo Yukawa

Sophie Goldea

Moderator: Brit Stakston

Kramar
Jeanette